Oktober

Gammeldags kyllingesteg ala JulleBaDulle

Nok er jeg vild med at lave mad i römertopf, men idag slog mange af de andre gange jeg har haft min fantastiske lergryde i ovnen. Hvis I ikke allerede er ejere af denne skønne gryde så vil jeg varmt anbefale, at investerer i en – et køb man sjældent fortryder!

Vi havde et halvt græskar liggende som skulle bruges, men jeg havde en trang til gammeldags kyllingesteg med agurkesalat. Når nu vi ikke spiser hverken kartofler, ris eller pasta, så må man ty til andre lækre grøntsager.

Vi løb i Meny og købte en hel kylling og nu skal I høre 🙂

Ingredienser agurkesalat:

1 agurk

½ tsk. maldon salt

Peberkorn

1 dl. æblecidereddike

2-3 spsk. sukrin efter smag

2 dl. vand

Fremgangsmåde:

Vask agurk

– snit, enten med kniv eller på mandolinjern.

Kom salt på agurkerne og lad dem trække.

Kom æblecidereddike, vand, salt,  og sukrin i en gryde og varm op til sukrinen er smeltet og kom den herefter i skål.

Dræn nu agurkerne og kom dem herefter i eddikeblandingen.

(Den bedste agurkesalat får man ved at stille den i køleskab til dagen efter!)

2014-10-10 20.21.46

Ingredienser römertopf:

1 hel kylling (Helst fritgående og økologisk)

1 porrer

2 gulerødder

1 rødløg

1 alm. løg

½ græskar

3 skiver citron

Frisk timian

Salt

Peber

Smør

2 dl. vand

Jævner

Kulør

Evt. sukrin

Fremgangsmåde:

HUSK: römertopf skal stå i vand ca. 30 min før brug. Dette er for at leret ikke skal flække når den stilles i ovnen.

Pil løg

– skær dem i både.

Vask gulerødder

– snit dem i skiver.

Vask porrer

– snit i skiver.

Skræl græskar og fjern kerner (vi renser kernerne og bruger dem senere til snack, mysli osv.)

– skær i skiver.

Vask citron

– skær i skiver.

Rens kylling

– krydder den med salt og peber.

Læg nu alle grøntsager i bunden af römertopf og kom kyllingen ovenpå.

Læg citronskiverne ovenpå sammen med timian og tre klatter smør.

2014-10-10 18.25.35

 

Bum bum – römertopfen stilles nu ind i en kold ovn og man tænder den herefter på 200 grader i 1 ½ time.

Når den 1 ½ timer er gået tager man römertopfen ud.

Si nu alle grøntsager fra og kom skyen i en gryde eller på en pande.

Kyllingen stilles nu tilbage i ovnen uden låg og sæt ovnen på grill. Her er det med at have øjne på kyllingen, da det altså går stærkt med at få skindet sprødt. Samtidig skal man her undgå at kyllingen bliver tør.

2014-10-10 20.07.42

Varm nu skyen op.

Jævn skyen og tilsæt kulør.

Smag til med salt og peber, evt. ½ tsk. sukrin eller honning.

Blend nu grøntsagerne, tilsæt 1 klat smør og lidt salt.

Voila – bon appetit 🙂

2014-10-10 20.26.39

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oktober