Sukkerchok

Efterårssuppe aka græskarsuppe

Igår lavede jeg en ny version af græskarsuppe da vi havde to auberginer liggende i køleskabet der skulle bruges. Græskar er et af de bedste grøntsager til efterårssuppe jeg kender og derfor laver jeg den også rimelig ofte – men dog næsten altid i en ny variation 🙂 Måske faktisk også derfor jeg skal være lidt hurtig til at lægge dem på bloggen, for glemmer hvad jeg gør i processen. Men jeg tror nok jeg har husket det hele i denne 🙂

2014-09-29 19.41.23

Ingredienser:

1 Hokkkaido græskar

1 aubergine

2 løg

2 gulerødder

2 solo hvidløg

1 chili

1 stk ingefær (2×2 cm eller efter smag)

Olivenolie

½ dl. æblecidereddike

2 spsk. karry

2 ds. kokosmælk

½ liter vand

Citronsaft

Soya (kan udelades)

Honning eller sukrin (kan udelades)

Salt

Peber

Fremgansmåde:

Vask, halver græskar og fjern kernehuset.

Vask og halver auberginen.

Placer dem på en bageplade med buen oppe.

Bag ved 180 grader varmluftovn i ca. 30 min.
Skru herefter ned på 150 mens du tilbereder resten af grøntsagerne.

Pil og hak løget groft.

Vask og hak gulerødder i tern.

Pil hvidløg.

Skræl ingefær.

Vask chili.

Hvidløg, chili og ingefær hakker jeg i minihakker, men kan sagtens snitte dem i hånden. (Jeg bruger minihakker da vi tilsætter meget stærk habanero chili og jeg derfor helst vil undgå at lave den klassiske “mit-øje-klør” lige lidt og være i smertehelvede resten af aftenen 🙂 )

Varm olivenolie op i en tykbundet gryde.

Kom her alle grønsager i og lad det sauter til løgene er bløde.

Kom karry ved og brænd det af.

Tilsæt æblecidereddike og lad det reducerer. ( man kan sagtens bruge mere, det er op til ens egen smag 🙂 )

Tilsæt nu kokosmælk og vand.

Tag nu hokkaido græskar og aubergine ud af ovnen

(Pas på – det her er varmt!)

Skær dem i store tern og tilsæt til suppen.

Lad det simre til du føler grøntsagerne er klar til at blendes (gulerødder må stadig gerne have lid bid)

Blend nu det hele med en stavblender.

Tilsæt mere vand hvis suppen er for tyk til din smag.

Smag til med salt, peber, soya og citron – server!

Bon appetit.

Tilbehør: Denne ret kan serveres med brød, bacon, rød peberfrugt i små tern, basilikum, parmesan eller hvad man lyster 🙂

 

2014-09-29 20.09.07

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sukkerchok