Alternativ burger
I dag ville Morten rigtig gerne have burger og hvad gør man så når man ikke spiser brød. Ja man laver selvfølgelig sin egen bolle baseret på grøntsager. Har jo før spist efter paleo og husker hvordan man bruger grøntsager på en alternativ måde.
Det blev en vildt lækker burger og derfor lægger jeg opskriften herind. Det hele er lavet lidt på gefühl, så jeg prøver så vidt jeg kan at gengive opskriften.
Ingredienser 6 burgerboller:
1 øko rødbede
3 øko gulerødder
100 gram øko hvidkål
2 spsk HUSK
3 æg (øko eller fritgående)
1 skvæt olivenolie
Salt
Peber
Sesamfrø
Fremgangsmåde:
Skræl rødbede –
riv groft.
Vask gulerod –
riv groft.
Snit hvidkål fint.
Rør alle ingredienser sammen.
“Form” nu 6 under og 6 overboller. (Jeg gør de underste boller flade og de øverste laver jeg med en lille top)
Drys nu sesamfrø på de øverste boller.
Boller bages på 160 grader (alm. ovn) i ca. 30-40 min (eller til de er godt gyldne)
Burgerbøf:
750 gr hakket oksekød
½ habanero chili
1 solo hvidløg
1 løg
1 tsk sennep
1 æg (øko eller fritgående)
2 spsk HUSK
Salt
Peber
Fremgangsmåde:
Kom farsen i en skål.
Skræl hvidløg og løg.
Vask chili.
Blend hvidløg, løg og chili.
Tilsæt i farsen.
Tilsæt resten af ingredienserne og rør farsen luftig.
Form 6 bøffer.
Steg på panden i 2 min på hver side ved middel varme.
Tilbehør:
Tomater (kan evt steges på panden sammen med bøfferne)
Agurk
Rødløg
Rød peberfrugt
Avocado whip (Følg link)
Byg nu dit burgertårn og bon appetit!
Ingen kommentarer endnu