Team fjeldaberne

Rygestop

Nu er det præcis en måned siden, at jeg stoppede med at ryge cigaretter! Det fantastisk!

Jeg har stadig mange tanker omkring rygning og en af de ting jeg altid tænker på er hvorfor det stadig er lovligt! Jeg ved det vil være svært og mange mennesker ville sætte sig på tværs og der sikkert ville opstå en masse ulovligheder. Men på trods af det, så tror jeg det ville gøre livet meget lettere for mange, da de fleste af os jo heldigvis er regelryttere 🙂
Vi ved fra så mange undersøgelser og kampagner hvor usundt og farligt rygning er og alligevel fortsætter man… Jeg er ikke hysterisk fordi jeg selv er stoppet, det her er noget jeg hele tiden ikke har kunnet forstå. Desværre er der det ved det, at når man er ryger så det virkelig svært både at stoppe, men også at erkende hvor helbredsskadende det egentlig er.
Jeg har ikke noget imod andre rygere og vil sikkert også selv stadig ryge til fester, hvilket jeg allerede har gjort 2 gange denne måned. Men dagen efter har jeg slet intet problem har og har ikke skænket cigaretterne en tanke. Det er det jeg er mest forundret over faktisk! Jeg er gået fra at ryge 10-20 cigaretter om dagen til 0 og det endda samtidig med jeg har boykottet sukker, mælkeprodukter, kornprodukter og stivelse!

Jeg må dog indrømme, at hyggen ved at ryge en cigaret og ryge i stressede situationer stadig kommer til mig. Men så tager jeg en sukkerfri gajol eller en mandel og vupti, så er den rygetrang smidt for døren igen!

Jeg er stoppet og det holder forhåbentligt ved for altid!

Jeg føler ikke en overdrevet forskel (endnu). Jeg smager ikke mere, dufter ikke mere, svinger ikke i vægt og har ikke mere trang til søde sager eller mad. Det er heldigt for husker tydeligt hvordan jeg havde det første gang jeg stoppede (det holdt desværre kun i 6 måneder på trods af det var med rygestoppiller). Der havde jeg lyst til at spise konstant og jeg tog ca. 8-10 kilo på. Vægten havde egentlig ikke så meget at sige for kunne sagtens tåle de ekstra kilo, men det var mere det psykiske jeg havde problemer med.
Men denne gang har jeg det perfekt, jeg er glad og det er jo den allervigtigste følelse synes jeg 🙂

Den store prøvelse, hvor jeg 2 gange før er faldet i, er juletiden. Der er så mange julefrokoster, gensyn med venner og bekendte, nytårsaften og for det meste hyttetur eller andet med venner. Se der er det svært for mig at holde igen med rygningen og har før resulteret i, at jeg er startet igen! Sådan skal det IKKE være denne gang! Nu er jeg bevidst om det og derfor håber jeg virkelig jeg kan holde det 🙂

30 dage – så langt så godt 🙂

editor_11

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Team fjeldaberne