Blogland - en ny og forvirrende verden!

Du er hvad du spiser!

Nu er det på tide at oprette et indlæg om min rejse gennem Anne Bechs FIT på 100 dage og hvorfor det netop er dét valg jeg har taget!

fitp_100dage

I mine Fit100 indlæg vil jeg lægge opskrifter ud, fortælle om de (u)forandringer jeg føler og ser! Men mest af alt tror jeg, at jeg vil bruge det som min egen lille dagbog – så jeg til hver en tid kan gå tilbage og se min egen rejse.
Håber det samtidig kan være inspiration til andre der enten har lyst til at følge Fit 100 eller som bare mangler lidt inspiration i hverdagen!

“Smid kiloene og kom i det livs form!”

Hvor perfekt og ligetil lyder det ikke lige!? Det synes jeg bestemt ikke det er, men det er et fantastisk og inspirerende forløb. Jeg er indtil videre kun på dag 9, men som jeg kan se gennem hele det opstillede program i bogen – så er ugerne meget lig hinanden. Jeg vil mene det bliver en kamp til stregen, at overholde det strict men jeg vil bestemt gøre mit allerbedste og jeg glæder mig overdrevet meget til, at se resultaterne – men mest af alt, at føle resultaterne!

Jeg er ikke særlig god til at træne eller motiverer mig selv til det. Jeg går igennem forløbet med min kæreste, som altså er noget af en sportsnørd, så det giver mig ligesom lidt dårlig samvittighed når jeg istedet vælger at sidde foran computeren eller slænge mig på sofaen – velvidende at han er super god ved sin krop og sit sind. Han har svært ved at smide de sidste fedtprocenter og det er det denne bog skal hjælpe ham med.

Det jeg elsker allermest ved dette forløb er, at jeg gør det med manden jeg elsker. Hvor heldige er vi egentlig ikke lige, at de fleste af vores fritidsinteresser er nogle vi deler. Vi vil begge gerne have jagttegn (endnu et mål i fremtiden), vi kan lide at svømme, træne, være sammen med familie betyder ekstremer for os begge, vores venner, fælles fremtidsdrømme og sidst men ikke mindst madlavning. Vi elsker at handle sammen, gå på opdagelse i nye og spændende butikker, indkøbe lækre råvarer og eksperimentere med dem hjemme i køkkenet. Vi elsker at introducere venner og familie for det og se deres reaktioner. Så hvorfor ikke prøve Fit 100 og se hvad det kan give os – tænk, at det er en interesse og ikke bare noget vi SKAL! 🙂

Det er da lykke, hvis du spørger mig!

Nå men tilbage til mig! 😛
Jeg skal have hjælp/motivation/inspiration til mange ting! Jeg lever til dagligt rigtig sundt – altså ihvertfald hvis jeg selv skal sige det – godt økologisk kød, grøntsager, variationer, æg, krydderier osv! Men det som om der manglede noget! Jeg har endnu ikke rigtig fundet ud af hvad men en af mine konklusioner er, at jeg er en person der har brug for mål. Jeg fandt det lidt kedeligt bare, at gøre tingene selvom jeg selvfølgelig ved hvor god jeg var mod mig selv. Men jeg vil ha resultater og derfor har jeg valgt Fit 100. Det giver mig et (nogle gange lang – andre gange kortsigtet – alt efter humør :)) mål.

En af de første ting du skal gøre når du starter fit 100 rejsen er, at nedskrive dine tanker og følelser omkring det hele. Her er lidt af det jeg nedskrev som skal være min motivation gennem forløbet og som jeg kan gå tilbage og læse hver gang jeg føler det hele er ved, at blive lidt for meget! (Jeg har det btw. som memo liggende på min mobil, så jeg altid kan åbne og læse det! For min mobil har jeg jo med mig alle vegne :P) :

Jeg følger Fit 100 for det første for, at smide det overskydende fedt jeg har siddende på kroppen. Det der bildæk jeg er ved at samle sammen til på trods af jeg faktisk er rimelig slank, så får man jo altså bollehåndtag og deller under bh’en når man bliver lidt for slasket og umotiveret!
Jeg håber jeg vil få mere overskud og energi i hverdagen.
Jeg gør det for at lærer mig selv, at spise mere – jeg er faktisk skide dårlig til at spise nok!

Sikke en øjenåbner, at skulle skrive tanker og følelser omkring sig selv – love it! <3

Jeg vil gerne lærer at stole på mig selv, bevise jeg kan og vil. Min hjerne og krop har brug for og behov for, at stole på mig og mit selv. Hermed drømmer jeg om, at jeg får en masse tilbage af dem! Jeg er lidt nervøs for om jeg kan holde det 100 %, men jeg lover mig selv, at jeg vil gøre mit bedste.

Min største motivation er Morten! Netop fordi vi gør det sammen, tror jeg på jeg/vi kan! Det kommer til, at lykkes og vi vil begge få det bedre individuelt, men bestemt også sammen. Vi vil begge vores fremtidige børn det bedste og derfor er det vigtigt vores egne grundsten er lagt.

Jeg finder udfordringer i det hele og vil huske, at klappe mig selv på skulderen hver gang, hvert minut og hver dag når der er noget der lykkes! Men jeg vil altså også rose mig selv for at prøve, også selvom det måske ikke altid lige lykkes 100 %. Jeg tror på, at mennesket bliver bedre og får mere lyst til alting, hvis man anerkender sig selv og andre. Så det er en meget vigtig del af min Fit 1o0.
Jeg vil samtidig huske, at rose Morten, være motiverende under vores træning og huske at fortælle ham hvor stolt jeg er af ham og hvor glad jeg er for at han er min – meget mere end jeg allerede i forvejen gør! Det vigtigt, at være gode mod hinanden.

Jeg håber, at jeg kan holde min vægt på ca. 60 kg og min krop vil blive opstrammet. Jeg vil være en supermor, veninde, familiemedlem og kæreste – det løfte vil jeg leve efter!

Samtidig med Fit 100 vælger jeg, at stoppe med, at ryge! Ja ja ja, jeg har røget i  godt og vel 13-14 år og nu er det sgu på tide at kvitte det skidt! Jeg gider da ikke rende rundt med de sorte lunger som man ser på alle pakkerne, have den hoste som jeg hader sidemanden i offentlig transport altid skal spytte ud på mig, risikerer mine børn får sukkersyge pga undervægt fra graviditeten af! Alle disse negative ting vil jeg da også være foruden! Men hvorfor har jeg så ikke gjort det noget før!?
Det må jo netop være (min egen konklusion) fordi min krop og hjerne ikke har kunne stole på mig og fordi min vilje ikke har været stærk nok.

Det er jo som en narkoman ville sige sværere, at kvitte smøgerne eller heroinen!

Det siger lidt om hvor svær en vane det er, at slippe… Men når man ved det er så dårligt for ens helbred og ens omgivelser, hvorfor!?!?
Hvorfor startede jeg overhovedet, var det sejt?
Jeg husker det ikke. Husker bare, at den eneste i min familie der faktisk røg var min morfar! Måske har han været lidt for meget mit forbillede til jeg ville alt ligesom ham! 🙂
Det var ihvertfald hans cigaret jeg i smug stjal og prøvede at ryge foran spejlet første gang!
Men det er jeg ihvertfald indtil videre stoppet med fra dag 1 af og jeg holder den stadig her på dag 9!
Jeg vil dog være super ærlig og sige, at jeg en gang imellem bruger snus når rygetrangen bliver alt for stor, men den er jeg mere eller mindre også ved, at slippe! Fantalastisk 🙂
Det er ikke så meget nikotinen jeg skal give slip på, det mere vanen med, at sætte mig udenfor på terrassen, at have cigaretten mellem fingrene, føles af røg i munden og bevægelsen i albuen og armen når jeg løfter cigaretten op til munden for, at indånde Helvede!!!
Det lyder for mange nok fuldstændig åndssvagt, men har man været eller er ryger så ved man nok hvad jeg snakker om! :X

Jeg vælger bl.a yderligere Anne Bechs bog efter nøje tankespinderi!
Før jeg valgte denne form for træning og livsstil – har jeg fx prøvet paleo og LCHF. De er alle lækre på hver deres individuelle måder. Paleo og Fit100 ligner for det første rigtig meget hinanden og eftersom paleo er det jeg har opnået størst og flest resultater med, så er det den form for livsstil jeg vælger. Derfor er Anne Bech et super godt alternativ.
Selvom jeg elsker mælk og ost og for ingenting i verden vil opgive det, så vælger jeg, at gøre det de næste 100 dage. Rugbrød har egentlig aldrig rigtig sagt mig det store og jeg tror faktisk slet ikke jeg kommer til at savne det eller, at lave paleo brødet – hvilket jo faktisk er et vi i Fit100 gerne må lave. Vi må ikke spise forabejdet mad som pålæg osv, så der er ikke rigtig nogen pointe i, at lave det synes jeg.. Så hellere bare spise mandler osv ved siden af kødet!
Jeg elsker følelsen af, at droppe mel i min hverdag. Hver gang jeg har spist kornprodukter, føler jeg mig ulækker oppustet og jeg bliver ked af, at se mig selv sådan i spejlet. Selvom det indebære, at droppe pasta, kartofler, ris osv, så er jeg ved super godt mod. Jeg har gjort det før og så slemt er det altså heller ikke!
Det er danskeri meget af det og selvom Danmark er mit fædreland og jeg elsker det, så synes jeg altså lidt den danske kultur står lidt i stampe nogle gange! Hvor er fornyelsen og hvorfor skal vi brokke os så meget hver gang der er den mindste ændring!
Kulturen er på et og samme tid den jeg elsker allerhøjest, men som nogle gange også bare hænger mig langt ud af halsen!

Det er et dilemma og måske en af grundene til jeg så ofte rejser udenlands og nu er bosat i Norge. Det ligesom en del af min livsstil, at opleve forskellige kulturer og tage de dele jeg finder interessante med mig videre. Præcis ligesom med min madlavning. Jeg tager de dele til mig som jeg finder sundt og sigende for mig, min krop og sind!

Det var indtil videre lidt om hvorfor jeg har valgt Anne Bechs Fit på 100 dage – det næste indlæg vil indeholde lidt af de alternative opskrifter jeg har lavet ud fra de “Golden 8”!

XoXo

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogland - en ny og forvirrende verden!